: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Zutaten für Butterplätzchen / Χριστούγεννα - Γερμανία


Zutaten für Butterplätzchen (für ca. 70 Stück):

Υλικά για τα μπισκότα (περίπου 70 κομμάτια)

·       150 g Butter/// 150 γρ. βούτυρο

·       330 g Mehl/// 330γρ. αλεύρι

·       100 g Zucker/// 100γρ.  ζάχαρη

·       4 Päckchen Vanillezucker/// 4 βανίλιες

·       2 Eier/// 2 αυγά

·       3 EL Milch/// 3 κουτ. σούπας γάλα

·       1 TL Backpulver///1 κουτ. τσαγιού μπέικιν

·       1 Prise Salz///1 πρέζα αλάτι

·       150 g Puderzucker///150 γρ. άχνη  ζάχαρη

Zubereitung:

Προετοιμασία - Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί λαμαρίνας.

2.Κόβω το βούτυρο σε μικρούς κύβους. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω την άχνη και το αλάτι. Από τα αυγά ξεχωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι .

3.Ανακατεύω τον κρόκο με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να γίνει κρέμα. Σιγά – σιγά προσθέτω το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

4.Φτιάχνω το μείγμα σε μια στρογγυλή μπάλα , το διπλώνω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.

5.Πασπαλίζω με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας μου & τοποθετώ το μείγμα μου, το   οποίο ανοίγω σε πάχος 3 εκ. Αφού φτιάξω τα μπισκότα με διάφορα τσέρκια (αστέρι, χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγγελάκια κλπ), τα τοποθετώ στη λαμαρίνα και τα ψήνω για 10΄. ( είναι ψημμένα στο χρυσαφί χρώμα )

*Μπορώ να φτιάξω γλάσο και να βάλω πάνω σε μερικά μπισκότα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής ή ότι άλλο φανταστώ και μου αρέσει !!!!!

Καλή επιτυχία!!! – Viel Glück!!!
Ανδιάνα Σκουφούλα - Καθηγήτρια Γερμανικών
Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.