: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Δημιουργική γραφή στην ψηφιακή εκπαίδευση»

Η Δημιουργική γραφή είναι ένα μέσο για να καλλιεργήσουν οι μαθητές τη γλωσσική έκφραση. Τους ενισχύει τις συνεργατικές τεχνικές, οξύνει τη δημιουργική και κριτική σκέψη και τους εξοικειώνει με έργα της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, της ποίησης και άλλων τεχνών. Έτσι έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη συνηθισμένη παραγωγή γραπτού λόγου και να εμπλουτίσουν τη φαντασία τους.

Το Σάββατο 9/4/2022 πραγματοποιήθηκε  επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Δημιουργική γραφή στην ψηφιακή εκπαίδευση» από την κυρία Θεοδώρα Τζιαμπάζη, εκπαιδευτικό στους Φούρνους Κορσεών, με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή και τη χρήση τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε τεχνικές και δραστηριότητες που ενέχουν στοιχεία δημιουργικής γραφής. Επιπρόσθετα, ήρθαν σε επαφή με λογισμικά και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που προάγουν τόσο την κριτική σκέψη, όσο και τη δημιουργική γραφή/αφήγηση στους μικρούς μαθητές (storyjumper, pixton, padlet, toontastic κ.ά.). 

Η πραγματοποίηση της επιμορφωτικής συνάντησης έγινε με την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της δασκάλας  Προκοπία Βλαχογιάννη στα πλαίσια του προγραμματισμού της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.