: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Σχολικός εκφοβισμός, και τώρα τι κάνουμε;

 Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πρόβλημα που αφορά πολλούς μαθητές σε όλο τον κόσμο. Ο ορισμός του σχολικού εκφοβισμού είναι η συνεχής, επαναλαμβανόμενη και επιδεικτική παρενόχληση, φυσική ή ψυχολογική, που δέχεται ένα παιδί ή έφηβος από άλλους συμμαθητές του στο σχολείο.

Η συνεχής εμφάνιση του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα υγείας.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να ενημερωθούν και να εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον στο σχολείο. 

 Με αφορμή την ημέρα της 6ης Μαρτίου η οποία είναι αφιερωμένη στη βία και τον σχολικό εκφοβισμό  στο σχολείο μας έγιναν δράσεις και εκδηλώσεις για το φαινόμενο αυτό (Πέμπτη, 9/3/2023). Η  Ζωή Καραβότα έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση του φαινομένου της σχολικής βίας παρουσιάζοντας μορφές βίας, συνέπειες και τρόπους αντιμετώπισης. Κατά την παρουσίαση η οποία περιελάμβανε και βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, υπήρχε μια διαδραστική προσέγγιση με τη συμμετοχή των παιδιών όπου εκτός από ερωτήσεις και απορίες παρουσίασαν δικές τους απόψεις ή βιώματα εκφοβισμού.




Η εικαστικός  Ελένη Γώγου μαζί με τα παιδιά αποτύπωσαν μέσω της ζωγραφικής συναισθήματα και μηνύματα για το φαινόμενο του εκφοβισμού προάγοντας την ειρηνική συνύπαρξη και την ομαλή διαχείριση των όποιων συγκρούσεων. Σε όλες τις δράσεις υπήρχε η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.
















Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.