: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - Θεατρική παράσταση

Το  θεατρικό "Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία" παρουσίασαν οι μαθητές/τριες της Α΄και Β΄τάξης με τη συμμετοχή μαθητριών και της ΣΤ΄τάξης, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

"Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένας τσιγκούνης και μίζερος ηλικιωμένος, βιώνει μία νύχτα μία σειρά από υπερφυσικές εμπειρίες που τον οδηγούν σε μία ηθική και συναισθηματική μεταστροφή. Το φάντασμα του νεκρού συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϋ, τον προειδοποιεί ότι θα καταλήξει στην ίδια κατάσταση αν δεν αλλάξει τρόπο ζωής. Στη συνέχεια, τον επισκέπτονται τα πνεύματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που του δείχνουν πώς θα μπορούσε να ήταν η ζωή του αν είχε επιλέξει διαφορετικά. Την επόμενη μέρα, ο Σκρουτζ είναι ένας νέος άνθρωπος, γενναιόδωρος και συμπονετικός, που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους του. Ο τσιγκούνης Σκρουτζ μεταμορφώνεται σε γενναιόδωρο άνθρωπο μετά από μία σειρά υπερφυσικών εμπειριών".

Η παράσταση ήταν εξαιρετική σε μια κατάμεστη αίθουσα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στον δάσκαλο της Α΄τάξης Κων/νο Φαντέλα και στην δασκάλα της Β΄τάξης Πηνελόπη Μπρατάνη που είχαν την πρωτοβουλία και αποτέλεσαν τους εμψυχωτές για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Αξιοσημείωτη και σημαντική ήταν η βοήθεια και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων συμμετείχε ενεργά με τη στήριξη και τη συνδρομή σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και βοήθεια. Στο τέλος της παράστασης, μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά από τον Αι Βασίλη και υπήρχε μπουφές με κεράσματα για όλους με πρωτοβουλία και συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

































Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.