: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Οι Τρεις Ιεράρχες- Εορτή Θρησκευτική και Εορτή των Γραμμάτων και της Εκπαίδευσης


Οι Τρεις Ιεράρχες

Σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου mεγάλη μέρα για την Ορθοδοξια. H εκκλησία τιμά του μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Αγίου Μαύρου και της Αγίας Χρυσής.Τρεις Ιεράρχες ονομάζονται τρεις άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο μέγας και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό στα καθ’ ημάς. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.

Το σχολείο τίμησε αυτή την ημέρα  (30/01/2024) με τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μυρσίνης. Μετά το πέρας της Θείας Δοξολογίας, μοιράστηκε άρτος στα παιδιά. Παράλληλα εκείνη την ημέρα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε προγραμματίσει την προσφορά και ην κοπή βασιλόπιτας για τα παιδιά (1 βασιλόπιτα για κάθε τάξη). Το τυχερό παιδί που τύχαινε σε αυτό το φλουρί, έπαιρνε και ένα δώρο. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις βασιλόπιτες στα παιδιά, τα δώρα, τα αναψυκτικά και τα νερά που πρόσφεραν στα παιδιά.






Στη συνέχεια υπήρξαν εκδηλώσεις και δραστηριότητες (προβολή βίντεο,  συζήτησης, εικαστικές δημιουργίες) αφιερωμένες στη  γιορτή των Τριών Ιεραρχών.




Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.