: 26230 - 22009 / 26231 - 80054
: mail@dim-myrsin.ilei.sch.gr

Πρόγραμμα eTwinning " Fun with science and jobs"- Ε΄ τάξη

Στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η Ε' τάξη του σχολείου μας είναι φέτος στην ευχάριστη θέση να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα eTwinning με τίτλο " Fun with science and jobs".

Στο έργο αυτό συμμετέχουν 18 σχολεία από χώρες της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας και της Ελλάδας με το σχολείο μας να αντιπροσωπεύει την χώρα μας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές ηλικίας 9-11 ετών που με την καθοδήγηση των δασκάλων τους εμπλέκονται σε κοινές δραστηριότητες αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις προς όφελος τους ενισχύοντας συγχρόνως την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. 

Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι μεταξύ άλλων η αλληλεπίδραση των μαθητών με συνομηλίκους τους άλλων ευρωπαϊκών χωρών και η ανάπτυξη ψηφιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων, καλλιεργώντας ένα πνεύμα συνεργασίας, διευρύνοντας τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών και ενισχύοντας την πολυπολιτισμική τους συνείδηση. Με ευχάριστο και παιχνιώδες τρόπο οι μαθητές κατακτούν έννοιες της φυσικής και εμβαθύνουν στην γνώση των επαγγελμάτων κάνοντας χρήση εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών. 

Υπεύθυνοι/ συντονιστές του προγράμματος έχουν οριστεί ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Ζωγόπουλος και η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας Λάμπρου Ξανθή υλοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του έργο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσαρμόζοντας τις δράσεις στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.

 Η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες ( Δεκέμβριος 2023- Ιούνιος 2024) προσφέροντας στους μαθητές που συμμετέχουν ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης.

Share on Google Plus

Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης

Ιστότοπος Δημοτικού Σχολείου Μυρσίνης Ηλείας.